مقالات

راهنمایی خرید پمپ ساختمانی

راهنمایی خرید پمپ ساختمانی آذرخش کالا

راهنمایی خرید پمپ ساختمانی

امروزه پمپ‌های آب در بسیاری از ساختمان‌های مسکونی، تجاری، و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرند تا فشار آب را افزایش دهند و آن را به کلیه طبقات ساختمان برسانند. اما برای انتخاب و خرید پمپ مناسب باید نکات مختلفی را در نظر گرفت تا در نهایت بتوان پمپ آب مناسبی را خریداری نمود.

انتخاب پمپ نامناسب باعث می‌شود که یا فشار آب کافی برای منزل‌تان تأمین نگردد، یا اینکه بیش از حد نیاز شما باشد و هزینه‌های نگهداری و بهای انرژی را افزایش دهد.

اما به‌طور کلی، عوامل مهم و مؤثر در انتخاب پمپ آب مناسب عبارتند از:
• متراژ ساختمان
• تعداد طبقات و واحدها
• میزان مصرف آب
• تعداد شیرهای آب موجود در ساختمان

انتخاب پمپ آب خانگی

پمپ آب خانگی این قابلیت را دارد که صرف‌نظر از تعداد شیر آب، دوش‌ها، و دیگر اتصالات آبی، فشار آب قوی و مداومی را برای‌تان تامین کند. پس اگر فشار آب منزل‌تان کافی نیست و از طرف دیگر اطمینان دارید که هیچ مشکلی در لوله‌کشی و اتصالات سیستم آب‌رسانی منزل وجود ندارد، می‌توانید مشکل کمبود فشار آب را با تهیه و نصب پمپ آب خانگی در سیستم آب‌رسانی حل کنید.

اما انتخاب پمپ آب مناسب، از میان انواع مختلفی که وجود دارد، کار دشوار و بعضا گیج‌کننده‌ای است. شما در هنگام انتخاب پمپ آب معمولا با سوالاتی از قبیل «کدام پمپ بیشترین کارایی را دارد»، «کدام پمپ مقرون‌به‌صرفه‌تر است»، «کدام پمپ طول عمر بیشتری دارد» و «کدام پمپ می‌تواند به خوبی فشار آب را تأمین کند» مواجه هستید.

اما مسلما، مهمترین مساله در انتخاب پمپ آب خانگی، عملکرد پمپ است؛ یعنی قدرت و ظرفیت پمپ. قدرت پمپ همان نیرویی است که پمپ آب می‌تواند ایجاد کند. و ظرفیت پمپ، میزان آبی است که پمپ می‌تواند انتقال دهد.

پمپ اب ساختمان

پمپ اب ساختمان

نکات مهم در انتخاب پمپ

در هنگام انتخاب و خرید پمپ آب خانگی باید نکات مختلفی را مد نظر قرار دهید. در ادامه، به مهمترین نکاتی که باید مورد توجه‌تان قرار گیرند اشاره می‌کنیم:
در انتخاب و خرید پمپ آب به «دبی پمپ» و «هِد پمپ» حتما توجه کنید. این دو موله و نمودارهای مربوط به آن می‌توانند شما را در انتخاب پمپ مناسب یاری کنند.

منظور از «دبی پمپ»، میزان آبی است که در واحد زمان از دهانه‌ی خروجی پمپ آب خارج می‌گردد. به عنوان مثال، فرض کنید که مخزنی با گنجایش ۲۰۰۰ گالن آب دارید. در این صورت، پمپی با پمپاژ حداکثر ۱۰۰۰ گالن در ساعت به خوبی می‌تواند به نیاز شما پاسخ دهد. البته تعداد ساکنین منزل نیز مولفه‌ی مهمی در انتخاب پمپ است.

زیرا مثلا اگر ۲ نفر در منزل سکونت دارند، شما به جریان آب کمتری در مقایسه با ۴ نفر نیاز خواهید داشت.

و اما «هد پمپ» ارتفاعی است که پمپ می‌تواند آب را با فشار به بالا ببرد. اگر در ساختمان‌های چند طبقه سکونت دارید، باید از پمپ‌های با فشار بالا استفاده کنید تا آب با فشار مناسبی به طبقات بالایی برسد. اما اگر منزل‌تان ویلایی است، پمپ‌های با هِد پمپ کمتر نیز می‌توانند به‌خوبی پاسخگوی نیازتان باشند.

اما یک نکته مهم دیگر که در زمان خرید پمپ باید به آن توجه داشته باشید، کارکرد مورد انتظارتان از پمپ آب است. به عنوان مثال، آیا پمپی می‌خواهید که بطور مداوم و مستمر کار کند یا بصورت مقطعی؟

یا اینکه منزل‌تان آپارتمانی است یا ویلایی؟ به منظور کاهش استهلاک پمپ در دورهای بالا و افزایش طول عمر آن پیشنهاد می‌شود که برای کارکردهای مداوم و مستمر از موتورهای الکتریکی ۱۴۵۰ دور در دقیقه و برای کارکردهای مقطعی از موتورهای الکتریکی ۲۹۰۰ دور در دقیقه استفاده نمایید.

نکته دیگری که باید مورد توجه قرار دهید این است که در هر پمپ آب گریز از مرکز، میزان خروجی و آب‌دهی پمپ رابطه مستقیم با تعداد پره‌های پروانه، اندازه و قطر پروانه، دور چرخشی پروانه، و قطر دهانه ورودی و خروجی پمپ دارد. بنابراین، در انتخاب پمپ باید این عوامل را نیز مد نظر قرار دهید.

انتخاب از میان انواع پمپ آب خانگی

در ادامه به معرفی انواع پمپ آب خانگی، و کارایی و ویژگی هریک از آنها می‌پردازیم تا بتوانید پمپ آب مناسب را با توجه به شرایط و نیاز خود انتخاب کنید.

پمپ آب خانگی با منبع انبساط
این پمپ‌ها در مقایسه با دیگر انواع پمپ‌های آب نیاز به سرویس و نگهداری بیشتری دارند. به همین خاطر، هزینه استفاده از آنها بالاتر است. اندازه منبع انبساط این پمپ‌ها نیز با میزان آب مصرفی بستگی مستقیم دارد.

پمپ آب خانگی با کلید اتوماتیک
پمپ آب دارای کلید اتوماتیک در مقایسه با پمپ دارای مخزن انبساط کم‌هزینه‌تر است. این پمپ‌ها دارای استارت اتوماتیک‌اند که با باز کردن شیر آب، به‌طور خودکار روشن می‌شود. بنابراین برای استفاده از این پمپ باید میزان دفعات باز و بسته شدن شیر آب را در نظر گرفت. به همین خاطر، استفاده از این پمپ در جاهایی که مصرف آب بالاست پیشنهاد نمی‌شود.

پمپ آب بوستر
این پمپ‌ها می‌توانند با ایجاد فشار مضاعف، آب را در مسافت‌های طولانی یا ارتفاعات زیاد جابه‌جا کنند. هزینه نگهداری این پمپ‌ها پایین است و از سایر مدل‌های پمپ آب خانگی مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌باشد. بوستر پمپ برای مجتمع‌های مسکونی و مراکز تجاری و تفریحی بزرگ مناسب‌اند. لازم به ذکر است که این پمپ‌ها معمولا قادر نیستند آب‌های دارای جرم را جابجایی کنند.

پمپ آب سانتریفیوژ
پمپ‌های سانتریفیوژ دارای یک یا چند پروانه بوده و بالاترین میزان پمپاژ را در بین مدل‌های مختلف پمپ آب دارند. این پمپ‌ها قادرند انواع مایعات، از جمله مایعات تمیز، فاضلاب، مایعات دارای بخار، و مایعات دارای ویسکوزیته پایین را جابجا سازند.

پمپ آب مکش انتهایی
این پمپ‌ها تک‌پروانه‌ای بوده و جزو پمپ‌های گریز از مرکز هستند. این پمپ‌ها قادر به مکش آب‌های تمیز و نیز آب‌های دارای ناخالصی هستند. اما قادر به مکش مایعات حاوی هوا و بخار نیستند. این پمپ‌ها در مقایسه با سایر مدل‌های پمپ آب بسیار کارآمد و مقرون‌به‌صرفه هستند.

پمپ آب جتی
این پمپ‌ها صرفاً مصرف خانگی دارند و برای جریان‌های ضعیف به کار می‌روند. پمپ آب جتی قابل نصب در چاه و همینطور بر روی دهانه چاه هستند. این نوع پمپ‌ها فقط می‌توانند آب را منتقل کنند.

پمپ آب خودمکش
پمپ‌های آب خودمکش جزء مدل‌های گریز از مرکز هستند. این پمپ بدون نیاز به بتونه‌کاری خارجی و یا نگهدارنده، در بالای مخزن نصب می‌شود. این مدل پمپ آب برای مکش آب استخر و چاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. پمپ آب خودمکش قادر است مایعات تمیز یا مایعات دارای جرم را منتقل کند.

نکات پس از خرید پمپ آب خانگی

پیشنهاد می‌شود جهت افزایش طول عمر پمپ آب خود، تلاش نمایید منبع دیافراگی با حجم بالاتر تهیه نمایید. همچنین، لازم است وزن لوله‌ها را مهار کنید و توجه داشته باشید که پمپ زمینی، به‌عنوان تکیه‌گاه وزن لوله‌های سیستم لوله‌کشی، در معرض فشار نباشد.

ذکر این نکته نیز ضروری است که طبق مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان، اتصال پمپ به انشعاب اصلی آب شهری غیرمجاز است. بنابراین برای نصب پمپ آب باید از لوله‌ی اصلی آب شهری جدا شده و در محلی غیر از آن، و بوسیله‌ی شیر یکطرفه، به سیستم آب شهری اتصال یابد

پمپ ساختمانی

پمپ ساختمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


1 + هفت =